Sürücü belgesinin değiştirilmesinde banka dekontu şart

Manisa’nın Salihli ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, yurtdışında da geçerli olacak yeni ehliyet döneminin başladığını söyledi. Çipli ehliyetlerin 31 Aralık 2020’ye kadar değiştirilebileceğini kaydeden Taşçı yeni ehliyetlerle Türk sürücülerinin 84 ülkede araç kullanabileceğini belirtti.
Çipli ehliyet başvurularının Salihli’de başladığını ifade eden Taşcı, mevcut sürücü belgelerinin 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirileceğini söyledi. Taşcı, yeni tip sürücü belgeleri ile vatandaşların uluslar arası sürücü belgesi almaksızın 84 ülkede araç kullanabileceğini vurguladı.
BANKA DEKONTU OLMADAN İŞLEM YAPILMAYACAK
Mevcut sürücü belgelerinin değiştirilmesi ile ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürü Taşcı, banka dekontu olmadan kesinlikle emniyette bir işlem yapılamayacağını ifade ederek, “Sürücü olur sağlık raporu (tek hekimden), 1 adet 50x60 mm ebadında arka fonu beyaz son altı ay içerisinde çekilmiş Biyometrik fotoğraf, 1 adet 15 TL tutarında anlaşmalı bankalara yatırılmış değerli kâğıt ve vakıf bedelini gösterir makbuzu alıp, evrakları tamamladıktan sonra İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelerek başvuru yapabilir” dedi.
Taşcı, parmak izi alınacağını, daha önce sistemde parmak izi bulunan vatandaşların parmak izi kontrolü yapılacağını vurgulayarak ayrıca kan grubunu gösterir belge alınacağı, fakat sağlık raporunda kan grubunu gösterir yazılı beyan bulunanlardan bunun istenmeyeceğini söyledi.
“YENİ EHLİYET ADRESE GÖNDERİLECEK”
Taşcı, belgelerin eksiksiz olarak kontrol edildikten sonra sisteme ekleneceğini belirterek “Yeni sürücü belgeleri Ankara’da sürücü belgesi tanzim merkezinden kart halinde kişilerin adreslerine posta yoluyla gönderilecek.” dedi. İlçe Emniyet Müdürü Taçcı, İlk defa sürücü belgesi alanlardan ve yabancı sürücü belgesi değişimi yapanlardan şoförler odasından alınan dosyaların kabul edileceğini de söyledi. Taşcı ayrıca, ilk defa sürücü belgesi alacak olan kişilerin 2 yıl süre ile aday sürücü olarak kabul edileceğini sözlerine ekledi.
Konular
- Yeni nesil endüstriyel pasaportlar nedir?
- Yeni pasaportların özellikleri nelerdir?
- E-ikamet kayıt sistemi hayata geçirildi
- Akıllı ışıklar trafikte
- Nüfus Hizmetleri Kanununda yapılan değişiklikler neler?
- Çipli sürücü belgesinin sahtesi yapılabiliyor mu?
- UBER nedir? BiTaksi ne işe yarar?
- Yeşil pasaport nedir?
- Sahte plaka basımlarına önlem
- Çipli kimliğin dağıtımı ne zaman bitecek?
- Cipli kimlik kartları bitecek mi?
- Yeni araç alanların işlemleri noterlerde yapılacak
- Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü Yönetmeliği Yayımlandı mı?
- MTV borç sorgulama nasıl yapılır?
- Direksiyon uygulama sınav değerlendirme sonuçları MEBBİS ekranı
- Türkiye Kart nerelerde kullanılabiliyor?
- Tek kart nedir?
- Siber çetenin sırrı çipli kimlikte gizli
- Dijital Kimlik Projesi Nedir?
- Ehliyet ve pasaportta yeni dönem
- Soyağacı Nedir? Nasıl Öğrenebilirim?
- Soy ağacı sorgulama sayfası kaldırıldı mı?
- Araçlar TÜVTürk'te yaptırılan muayenelerden hangi nedenlerle geçemiyor?
- Trafik Cezasına Erken Ödeme İndirimi Uygulanıyor mu? Ödeme Yolları Nelerdir?
- Ehliyet sınav görevlilerine ücret düzenlemesi
- Hangi araçlara sefer görev emri gelebilir?
- Gemi adamı belgesinin uluslararası geçerliliği var mı?
- Schengen vizesi değişikliği ne zaman yürürlüğe girecek?
- Türk vatandaşlığını kaybeden kişi sayısı açıklandı
- Çipli kimlikte sıra uyarısı